Home » Noticies » Noticia actual

18/12/2008

En aquest últim tram de l’any, ens ha semblat necessari fer un recull explicatiu dels assumptes d’interès general de les empreses que s’estan gestionant a l’Associació.

 

1.- Desplegament Fibra Òptica

 

Com us varem informar, durant l’any 2009 es durà a terme el desplegament de Fibra òptica a Bufalvent, el nostre polígon serà el primer no de Catalunya sinó de l’estat Espanyol, que gaudirà de xarxa de Fibra Òptica i que donarà servei a totes les empreses. Aquestes últimes setmanes l’Associació ha assistit a diferents reunions que pretenen coordinar i organitzar aquest desplegament. 

S’ha concretat que el dia 13 de Gener a les 18,30 hores al local de l’Associació d’Empresaris es durà a terme una jornada, amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte als empresaris del polígon, considerant clau la implicació de les empreses per l’èxit del projecte. Donar a conèixer les característiques del projecte pilot dins el marc de Catalunya Connecta.

 1. Donar a conèixer totes les parts implicades i les fases del projecte.
 2. Fer entendre els avantatges competitius que aportarà el projecte a les empreses del polígon.
 3. Facilitar que les empreses es prestin a participar a l’estudi de mercat.
 4. Explicitar les possibilitats de futur que aportarà el projecte.

Volem de nou, conscienciar-vos de la importància que tindrà aquesta infraestructura per les empreses, que les dotarà de la xarxa en telecomunicacions més avançada que avui existeix.  

2.-Escola Bressol        

Davant la situació d’incertesa que viuen avui les empreses, la Junta Directiva ha fet unes gestions a diferents nivells per intentar l’aplaçament de la construcció de l’Escola Bressol. Aquest aplaçament és del tot impossible doncs suposaria una  renúncia a la subvenció de la generalitat de 370.000,-euros. Per tant hem de construir l’escola durant el 2009.   

Per aquest motiu en breu començarem les comunicacions personals amb les empreses per tal de comunicar-los les quotes extraordinàries que corresponen i les formules de finançament que tenim per tal de poder fer els hi front.        

El calendari doncs continua sent el que en el seu dia es va aprovar amb Assemblea, Setembre del 2009 traspàs de l’edifici a la gestió municipal i inici del curs escolar. 

3.-Adequació local de l’Associació

Durant els mesos de Novembre i Desembre, hem dut a terme una adequació del local de les empreses.  D’una banda s’han reparat alguns desperfectes amb càrrec a la Cambra de Comerç propietària del local i d’altre banda s’ha millorat el terra de les sales i pintant tot el local costos que assumeix la nostra entitat. Tenint en compte que des de que l’Associació va traslladar la seva activitat al polígon l’any 1992, no havíem fet cap millora al local (a banda de les ampliacions), la Junta Directiva va creure molt oportú aquesta acció de manteniment.  

 4.-Illeta Ctra.Pont de Vilomara        

L’Associació va sol·licitar a l’Ajuntament de Manresa la eliminació de la illeta separadora a la ctra. del Pont de Vilomara, la resposta tècnica va ser favorable, però la manca de pressupost feia inviable de moment la eliminació. Tenim un acord amb l’Ajuntament de forma que l’Associació buscarà una formula per resoldre la problemàtica d’aquesta illeta, intentant minimitzar els costos. 

5.-Actualització pàgina Web         

A partir d’un nou conveni amb la Diputació de Barcelona, l’Associació disposa del finançament necessari per actualitzar i millorar la web de Bufalvent.         

Estem doncs duent a terme aquest treball, millorant i ampliant els continguts, canviant la imatge, actualitzant el plànol, la base de dades de les empreses, etc.        

Informarem a les empreses quan es pugui veure la nova web per Internet, a l’adreça www.bufalvent.cat 

6.-Loteria 2008         

Aquest any hem venut 23.500,- euros de loteria, vol dir 5.875 números de 5 Euros i també 5.875,-euros de guanys per la construcció de l’escola Bressol “Bressolvent” La nostra entitats com cada any, s’ha quedat 2 talonaris i alguns petits restes retornats a ultima hora. 

7.-Seguretat Nadal 

Conscients de la problemàtica de Seguretat per la baixa activitat en el polígon  en aquestes dates, l’Associació ha adequat l’horari del servei de Seguretat.D’altra banda en col·laboració amb els mossos d’esquadra, s’han acordat algunes mesures preventives per les empreses, que a continuació els hi designem.

 • Comprovin els seus sistemes d'alarmes (facin disparar les alarmes i certifiquin que funcionen).
 • No posin rètols a les portes ni deixin missatges als contestadors dels dies que l'empresa romandrà tancada.
 • No deixin diners a les caixes de Seguretat de les empreses.
 • Tinguin còpies de seguretat actualitzades del sistema informàtic a casa.
 • Comprovin els tancaments de portes i finestres de tota la nau.
 • No deixin material als patis de les naus que serveixin per apilar-los i enfilar-se, com palès de fusta o escales, ni tampoc eines que les puguin utilitzar per forçar accessos.
 • Si tenen llums als patis posteriors, deixin-los encesos.
 • Prenguin totes les mesures que creguin oportunes, per tal de prevenir el robatori.
 • Us recordem que l'horari de la restricció d'accessos és de dilluns a divendres de les 23 hores a les 5 hores i els dissabtes a les 2 fins dilluns a les 5 del matí. Els dies festius tot el dia.

8.-Recollida de Joguines         

Una de les partides de les que l’Associació s’ha de fer càrrec per la construcció de l’escola bressol, és emplenar l’escola de les joguines que els nens faran servir.  Per aquest motiu hem acordat amb l’Ajuntament de Manresa, iniciar una recollida de joguines noves i velles. Així que us demanem transmeteu aquests fet a treballadors i col·laboradors de les vostres empreses. 

Recollirem les joguines a: 

LOCAL DE L’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS DE BUFALVENTC/JOSEP COMAS I SOLÀ, 27 BAIXOS (Sota el Restaurant del Polígon)

A les tardes de 4 a 7. Si aquest horari no s’ajusta podeu enviar un correu electrònic i ens posarem d’acord per recollir-les nosaltres.  Us adjuntem un full per penjar-lo al taulell d’anuncis de les empreses. 

9.-Nom Escola Bressol “Bressolvent”

Com ja us varem comunicar el guanyador el en procés d’elecció  del nom de l’Escola Bressol de Bufalvent va ser “Bressolvent”, així doncs l’escola es dirà  Llar d’Infants Bressolvent.    

Volem aprofitar aquesta ocasió per agrair a les tres empreses que varen coincidir alhora de proposar el nom, Matriceria Vizcaino, SL, Tallers Safor de Ricard Vilellas,SCP i Lázaro Aluminis,SL. 

La Junta Directiva de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent                  

Manresa a 18 de Desembre del 2008

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55