Home » Noticies » Noticia actual

18/01/2012

L'Associació d'Empresaris del Polígon de Bufalvent ha estat una de les quatre entitats que han signat recentment un conveni amb la Fundació i2CAT, per tal d'impulsar l'Anella Industrial, amb l'objectiu d'augmentar la competitivitat empresarial a través de l'ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les altres tres entitats que s'hi han adherit han estat el Clúster de la Moto, el TecnoCampus Mataró-Maresme i Barcelona Activa.


L'acte de signatura del conveni va tenir lloc a la seu de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació que, juntament amb ACC1Ó, formen part de l'Anella Industrial per part de la Generalitat de Catalunya.


L'Anella Industrial promou el desenvolupament de serveis sobre una nova infraestructura de telecomunicacions de banda ampla orientada al sector industrial. L'objectiu és que esdevingui una xarxa que impulsi i promogui la difusió i compartició del coneixement així com l'apropament i col•laboració entre la universitat i les empreses. Pel que fa a sectors, l'automoció ha estat inicialment el principal target de l'Anella, però hi ha altres sectors que també es consideren d'interès en una segona fase, com ara l'aeronàutic, el ferroviari o el logístic.


En el marc de l'Anella Industrial, un seguit d'empreses certificades ofereixen serveis TIC als usuaris de la xarxa, en unes condicions preestablertes, tot plegat sota la supervisió de l'òrgan gestor (la Fundació i2CAT). A banda de les empreses proveïdores (com ara Siemens, Orange, Abertis o el Centre de Supercomputació de Catalunya) i dels usuaris (com ara SEAT, Nissan Motor Ibérica, o Ficosa), a l'Anella Industrial també hi figuren les entitats facilitadores (com és el cas de les quatre que s'ha acaben d'adherir), que reben l'encàrrec de difondre el concepte i les oportunitats que se'n deriven.

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55