Home » Noticies » Noticia actual

06/03/2017

JORNADA MANRESA EN SIMBIOSI

El passat divendres 3 de març del 2017 l’Associació d’Empresaris de Bufalvent va acollir la jornada “Manresa en Simbiosi”, un acte que va aplegar més de 70 persones i que va comptar amb la presència de membres de l’Ajuntament de Manresa, la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Residus i representants d’empreses de l’entorn de Manresa entre d’altres.

 

La inauguració de la jornada va anar a càrrec de Laura Vilagrà, delegada del Govern a la Catalunya Central, seguidament Anna Lluís i Veronica Kuchinow de l’empresa Símbiosy  van presentar els resultats del projecte als assistents.

 

Tecnium, Fitaller i Lutesor donaven a conèixer els seus casos de sinèrgies on optimitzen i reutilitzen recursos al voltant de la recuperació i valorització de plàstics, l’aprofitament de retalls de patronatge de papers i plàstics, l’optimització de recursos orgànics i optimització en la gestió de residus de fibra de vidre.

 

Yolanda Morcillo, de l’Agència de Residus de Catalunya va exposar als empresaris les subvencions i ajudes en projectes de simbiosi i economia circular que l’ARC ofereix a les empreses i agrupacions d’empreses, entre els quals es troba la continuació del projecte “Manresa en Simbiosi”.

 

En representació de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent, la Gerent, Montserrat Ambròs va donar inici a la Oficina de Sinèrgies Bufalvent. Que pretén acompanyar a les empreses en el procés de recerca de sinèrgies i la seva execució.

 

L’acte va comptar amb la presència de Josep Maria Tost, director de lAgència Catalana de Residus; Laura Vilagrà, delegada del Govern a la Catalunya Central; Àuria Caus, regidora dIndústria i Comunicació de lAjuntament de Manresa; Jordi Serracanta, regidor de Qualitat Urbana i Serveis de lAjuntament de Manresa; Joan Llansó, president de lAssociació dEmpresaris de Bufalvent; representants de Símbiosy, i representants d’empreses participants en el projecte.

 

L’Associació valora molt positivament la posada en marxa del projecte “Manresa en Simbiosi” i confia en poder seguir cercant noves sinèrgies entre les empreses del polígon industrial de Bufalvent, i properament ampliar el radi d’acció a altres polígons del Bages.

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55