Home » Noticies » Noticia actual

08/05/2017

NOU SERVEI A LES EMPRESES, OFICINA DE SIMBIOSI BUFALVENT

Els empresaris de Bufalvent, aprofitant  la infraestructura de la seva Associació i amb l’ajut de l’Agència de Residus de Catalunya i el Consorci del Bages per a la gestió de residus, posen en marxa un nou servei de simbiosi industrial per a les empreses. Té com objectiu a partir de la col·laboració entre empreses, crear sinergies amb els recursos sobrants.

 

Aquest servei que es crea a Bufalvent identificarà aquestes sinergies entre empreses i facilitarà el desenvolupament tècnic de les mateixes creant oportunitats noves de negoci entorn l’economia circular. Pretenem ajudar a les empreses a aprofitar millor els seus recursos sobrants (calor, espai, transports...) per reduir els costos i augmentar beneficis tot col·laborant amb altres empreses. 

S’ha posat en marxa una pàgina web www.bufalvent.cat/simbiosi on s’explica i es defineixen els conceptes i les possibilitats que ofereix la simbiosi industrial, i un correu electrònic per atendre qualsevol qüestió simbiosi@bufalvent.cat , també es crearà una comissió amb l’objectiu de fer seguiment del projecte i garantir l’optimització dels recursos que ofereix el món industrial de l’entorn.

Organitzarem sessions, tallers de treball amb les empreses, actes i visites.

En els pròxims dies es celebra una jornada entorn al projecte FISSAC, involucra agents interessats en tots els nivells de la cadena de valor de la construcció i demolició.

 

Estem davant d’un projecte que ha de servir per enfortir la base industrial de la comarca del Bages, potenciant la innovació, la competivitat de les empreses que hi participin i la creació de noves empreses i llocs de treball, també per obrir camí a nous futurs projectes d’innovació i investigació tant per les empreses com pel desenvolupament territorial. 

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55