Home » Noticies » Noticia actual

15/12/2017

PROPOSTES PLA DE MODERNITZACIO POLIGONS AJUNTAMENT DE MANRESA

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, ha posat en marxa un Pla de modernització de polígons, dotat amb 30 milions d’euros.15 milions pel 2017 i 15 milions pel 2018.  L’objectiu és millorar-ne la qualitat finançant inversions d’alt impacte que permetin transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB industrial català i potenciar la col·laboració publicoprivada, buscant aliances amb el món local i empresarial. Aquestes aliances es concreten alhora de presentar i finançar els projectes.

 

La nostra Associació pel 2018 ha transmès a l’Ajuntament les següents propostes:

Projecte d’ampliació vídeo-vigilància

Des de fa mesos, l’entitat treballa en un projecte avançat tecnològicament. És l’ampliació de la xarxa en vídeo-vigilància de Bufalvent. L’estudi està fet, els punts assignats (consensuats amb la Policia de Catalunya) i fins hi tot tenim l’autorització del a comissió nacional de la vídeo-vigilància per executar-ho legalment. 

L’ampliació d’aquesta xarxa ens posicionaria a primera línia de “polígons Smart” i de “polígons segurs”.

 

Pavimentació i voreres

Tal i com hem comentat en les darreres trobades amb l’Alcalde de Manresa i regidors, el paviment d’alguns carrers de Bufalvent data de l’any 1970. Anys endarrere en previsió d’un deteriorament més important, vam acordar a través d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament. Un import anual que era d’uns 60.000€ per anar fent actuacions durant el mes d’agost per no entorpir l’activitat habitual de les empreses.

Aquest conveni responia a un informe tècnic de l’Ajuntament on es determinaven les prioritats. Al 2007-2008 es va aturar de mutu acord amb el consistori manresà.

Durant aquests últims anys el paviment s’ha anat deteriorant, igualment passa amb voreres. Cal buscar una fórmula per actuar-hi ja que el deteriorament és molt evident.

 

Tancament perímetres zones d’aparcament

Disposem de dues zones d’aparcament al polígon:

Carrer Ramon Farguell

Carrer Narcís Monturiol

Són dues zones d’aparcaments molt utilitzades i que ajuden a millorar la mobilitat al polígon que és prou complicada per la manca de zones on estacionar els vehicles. L’única problemàtica que tenim és que no tenim els perímetres delimitats.

 

Reducció de velocitat al carrer Miquel Servet

L’amplitud i l’allargada del carrer Miquel Servet, incita als conductors al excés de velocitat, unit a l’amplitud de les cruïlles, tenim un factor de risc molt important en totes les cruïlles de Bufalvent excepte la de la ctra. Del Pont de Vilomara que hi ha la rotonda. Per aquesta qüestió hem valorat dues propostes:

La instal·lació d’elements que redueixen la velocitat

La construcció de rotondes a nivell

 

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics

El Pla Estratègic per al desplegament de la infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya té per objectiu garantir el subministrament d’energia elèctrica als ciutadans i empreses per avançar cap a una mobilitat més eficient i neta. La mobilitat elèctrica en el transport rodat és una realitat que avança cada cop més ràpid i l’objectiu és que de cara a 2020 existeixi una estació de recàrrega per cada 10 vehicles. És per això que creiem necessari que el Polígon Industrial de Bufalvent disposi d’aquest equipament que aportarà modernitat a la zona, i podrà oferir un servei més als seus visitants.

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55