Home » Noticies » Noticia actual

26/02/2018

INFORMACIO DE SERVEI EPISODI DE NEU I FRED

Des de l’Associació ens hem posat en contacte amb Protecció Civil de Manresa per tal de sol·licitar informació sobre l’episodi de neu que s’espera aquest propers dies.

A continuació us transmetem la informació que ens han facilitat, esperant que us sigui de servei:

 

Es mantenen les previsions de nevades generalitzades a Catalunya des davui fins el dimecres.

 

Començarà a nevar a partir del migdia cap al nord-est i sanirà estenent a la resta del territori des de la tarda. La cota de neu serà entorn els 200 metres amb tendència a baixar fins el nivell del mar. Els gruixos acumulats seran de més de 10 cm al Prepirineu, al nord de la depressió Central i a la serralada Transversal.

 

Demà les nevades es mantindran de forma extensa, es preveuen gruixos al litoral dentre 0-3 cm i a la resta del territori es registraran dentre 3 i 10 cm. Cal destacar que al Prepirineu es podran superar els 20 cm.

 

El dimecres lepisodi sallargarà fins la tarda. A partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord. Excepte al vessant sud del Prepirineu on les nevades persistiran fins la tarda.

 

Afectacions Viàries:

A continuació es relacionen les vies principals que poden quedar afectades:

C-25, C-17, C-16, C-55, C-58, C-14, A-2, AP-7, C-32 i N-II.

 

Transports de mercaderies perilloses i pesants:

En cas de neu o gel damunt la calçada en qualsevol fase d’emergència del pla NEUCAT, els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg de MMA o MMC

de les classes 1 (explosius) i 3 (inflamables), no poden circular i hauran destacionar de forma segura fora de la via fins que es garanteixi la seguretat de la circulació després de l’actuació dels serveis de manteniment i conservació de les carreteres

 

Recordar-vos que a l’aparcament de camions del polígon, situat davant de l’Associació encara queda sal per al desglaç.

Les empreses que en necessitin podeu venir-ne a buscar-la, caldrà que porteu un cubell i pala.

 

En situació de risc imminent o durant la nevada, informeu-vos de les previsions meteorològiques i de l’estat de la xarxa viària:

 

►    Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteo.cat

►    Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit

►    012 Atenció Ciutadana.

►    Ràdio i mitjans de comunicació.

 

En una situació d’emergència, si necessiteu ajut, truqueu al 112.Protecció Civil ens ha garantit que Bufalvent està dins del Pla d’Actuació de Nevades i s’hi actuarà en cas que ho sigui necessari.

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55