Home » Noticies » Noticia actual

08/06/2018

GUANYADORS PREMI MEDI AMBIENT 2018

El darrer dimarts, 5 de juny el President de lAssociació Sr. Joan Llansó Gubianes recollia el guardó en un acte solemne al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, presidit per el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Sr. Quim Torra i Pla, i el Conseller de Territori i Sostenibilitat Sr. Damià Calvet i Valera entre d’altres representants de l’administració pública.

 

El projecte Simbiosi Industrial i la nova oficina Sinèrgies Bufalvent, la primera oficina de simbiosi industrial de Catalunya va ser guardonat dins la categoria Projectes de recerca, desenvolupament i innovació de caràcter ambiental amb una dotació econòmica de 5.000 euros.

 

Un projecte que va iniciar-se com un intent dels empresaris del polígon per a optimitzar el metabolisme del polígon pel que fa als seus recursos materials i energètics.

 

►   Lany 2015, amb una recollida de dades sobre recursos utilitzats i residus generats a cada empresa participant, per a continuar després amb tallers especialitzats el 2016 per a detectar possibles sinergies entre empreses.

 

►   El projecte ha seguit endavant i durant el 2017 amb difusió i comunicació per acabar creant la oficina de sinergies Bufalvent, ampliant el seu radi d’acció a tota la comarca del Bages per tal de cercar més i millors sinèrgies entre i ampliant l’escala perquè es puguin fer viables algunes sinergies que no eren econòmicament sostenibles per manca de dimensió.

 

Actualment aquest projecte està cercant finançament per a continuar donant servei a les empreses i reduir l’impacte ecològic i la petjada de CO2 de les empreses assessorades.

 

L’Oficina Sinèrgies Bufalvent està esdevenint un nou servei a disposició tant de les empreses associades com de les empreses de la resta de la comarca i s’està erigint com l’entitat de referència en el foment de la transició de les empreses del Bages cap a l’economia verda i circular.

 

Estem molt contents d’anunciar-vos aquesta victòria, que per l’Associació suposa un gran reconeixement per la feina realitzada des de l’Oficina de Sinèrgies Bufalvent i que ens encoratja a seguir treballant en aquest projecte tant ambiciós.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55