Home » Noticies » Noticia actual

08/10/2018

BUTLLETI SIMBIOSI BAGES 3 - IMPULS ECONOMIA CIRCULAR A LA INDUSTRIA DEL BAGES

IMPULS A L´ECONOMIA CIRCULAR A LA INDÚSTRIA DEL BAGES

L´Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i l´Oficina de Simbiosi Industrial de Bufalvent encaren l´últim trimestre del 2018 amb un conjunt dactuacions per impulsar leconomia circular a tot el teixit industrial del Bages.

 

El projecte SIMBIOSI INDUSTRIAL AL BAGES 2018 preveu una intensa agenda daccions durant el darrer trimestre de lany amb l´objectiu de  de fomentar la transició del model productiu cap a una economia circular i enfortir la competitivitat de la indústria del Bages. Es preveu realitzar fins 25 assessoraments gratuïts a empreses, sessions de treball amb empresaris en diferents associacions de treball, sessions de formació a tècnics dentitats locals, divulgació de material, creació de bases de dades dinformació local, seguiment de projectes ja en marxa, etc.

 

DIAGNÒSTICS I ASSESSORAMENT GRATUÏT PER A EMPRESES 

S´estan contactant amb indústries que es consideren, a priori, amb un potencial interessant de crear iniciatives de simbiosi industrial. Aquestes i les que ho desitgin rebran la visita dun consultor especialista extern i un informe personalitzat de Diagnosi d´Oportunitats de Millora Ambiental i Simbiosi Industrial.

 

Si la vostra empresa està interessada, contacteu amb l’oficina.

 

SESSIONS DE TREBALL AMB EMPRESARIS 

El Consell Comarcal del Bages organitzarà sessions de treball amb associacions empresarials per detectar oportunitats de millora en clau circular.

 

El projecte, que rep suport de la DIBA i el SOC (Generalitat de Catalunya) continua amb l´experiència d´anys anteriors al Bages i vol ser una estratègia a desenvolupar en els propers anys entre el sector empresarial i les entitats públiques de la comarca.

 

ELS PRESIDENTS D´ASSOCIACIONS DE POLÍGONS DEL BAGES MARQUEN LES LÍNIES DE TREBALL 

El passat 28 de setembre, els presidents d´associacions de polígons industrials del Bages van signar el manifest per reclamar un marc legal per a les associacions i entitats de gestió dels polígons i van prioritzar un conjunt d´estratègies circulars en base a les quals pivotarà aquest projecte i les seves pròximes edicions.

 

Es tracta d´estratègies com crear una taula de treball comarcal, gestionar serveis conjuntament o crear una base de dades dexperts locals, i que ja estaven incloses en el Pla Industrial del Bages redactat al 2017 a partir del qual es desenvolupa com eix estratègic l´impuls de l´economia circular a la Industria del Bages.

 

L´oficina presta servei datenció personalitzada a les empreses que ho necessitin prèvia concertació via telèfon durant tots els matins al  93 877 41 56 o al correu electrònic simbiosi@bufalvent.cat.

 

www.bufalvent.cat/simbiosi

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55