Home » Noticies » Noticia actual

07/11/2018

BUTLLETI SIMBIOSI BAGES 3 - SUBVENCIONS PER IMPULSAR LA INNOVACIO I ECONOMIA CIRCULAR

Us informem que actualment hi ha oberta la següent convocatòria:

 ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de lEmpresa

►    Els Cupons a la Innovació consisteixen en ajuts de fins a 5.000 euros, que cobreixen fins al 80% del cost del servei i que s’entreguen a través d’un cupó que les pimes han de bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ.

 

S´adreça a empreses d’entre 5 i 100 treballadors, i enguany la convocatòria consta de cinc categories de cupons:

►    Economia circular

►    Innovació

►    Tecnologia

►    Fiscalitat

►    Propietat industrial

 

Els cupons deconomia circular permeten realitzar projectes d’ecodisseny de productes i serveis, foment de nous models de negoci i diagnosis de viabilitat daplicació deconomia circular.

A continuació, teniu la descripció de tots els serveis subvencionables en aquest camp:

►    Diagnosi de viabilitat d’aplicació d’economia circular: serveis adreçats a determinar si és possible aplicar l’economia circular en un procés productiu, en la cadena d’aprovisionament, en la logística, la distribució o qualsevol altre àrea d’activitat empresarial, així com a testejar que nous materials, o noves tecnologies circulars compleixen els objectius pretesos d’eficiència i estalvi energètic.

 

►    Ecodisseny de productes i serveis: serveis adreçats a analitzar limpacte ambiental al llarg del cicle de vida de productes i serveis nous o existents i identificar i testar propostes de millora o serveis adreçats a desenvolupar noves aplicacions de materials reciclats. Es tracta de propostes per disminuir el consum de recursos, allargar la vida útil dels productes, prevenir la generació de recursos, facilitar la reutilització i el reciclatge, etc

 

►    Foment de nous models de negoci vinculats a l’economia verda i circular: serveis adreçats a definir nous models de negoci que assegurin un menor consum de recursos en un o més punts de la cadena de valor. S’inclourien serveis nous basats en allargar la funcionalitat dels productes (venda de “sistemes producte-servei” on es pagui pel servei en comptes pel producte, provisió de recanvis, nous serveis de reparació i manteniment, etc.) i en la recuperació del valor del producte (nous serveis de recuperació i reciclatge de components i materials, productes de segona mà, remanufactura, etc.).

 

Teniu temps fins al 27 de novembre per presentar les sol·licituds

Més informació aquí 

Servei Oficina Simbiosi Bufalvent

 

A l´Oficina de SIMBIOSI Bufalvent disposem de tècnics acreditats en leconomia verda i circular, així com un ampli bagatge en la seva aplicació a lempresa. Per aquest motiu us oferim lassessorament gratuït en la preparació daquest ajut, donant forma a les vostres idees i definint la proposta prèvia concertació via telèfon durant tots els matins al  93 877 41 56 o al correu electrònic simbiosi@bufalvent.cat.

 

www.bufalvent.cat/simbiosi

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55