Home » Noticies » Noticia actual

27/12/2018

BUTLLETI SIMBIOSI BAGES 4 - TANQUEM ANY 2018 AL CELLER COLLBAIX

Simbiosi Bages 2018 tanca l’any amb una sessió informativa amb empresaris al Celler Collbaix

 

El darrer dimecres, 19 de desembre els responsables tècnics i entitats vinculades al projecte d’Impuls a l’Economia Circular a la Indústria van presentar els principals resultats de l’anàlisi realitzat durant el 3er trimestre d’enguany i les línies de treball a seguir durant el proper any.

L’acte, celebrat al Celler Collbaix, va comptar amb l’assistència d’una trentena d’empreses de tota la comarca i la participació de Rosa Serra, coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la  Diputació de Barcelona, Jaume Arnau, regidor de comerç, mercats i Indústria de Manresa, i Joan Badia, Conseller Comarcal de Desenvolupament.

En un primer bloc, Montserrat Ambrós, gerent de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent, va presentar l’experiència de l’oficina de Simbiosi Industrial, i Josep Rosell, consultor a Simbiosy, va detallar les accions realitzades fins la data i va destacar els projectes detectats amb les diferents empreses participants.

En un segon bloc, els responsables del Clúster de la Biomassa, la secció Industrial de la Fundació Ampans, l’empresa XMoba (Seat) i la UPC Manresa varen exposar en forma de píndoles diferents eines i iniciatives emmarcades en l’economia circular directament aplicables a la industria bagenca i als seus polígons d’activitat econòmica.

L’acte va concloure amb un tast de vins ecològics i  formatges, guiat pels responsables tècnics Josep Maria Claret, de Collbaix, i  Joan Portell, Muntanyola, que varen ressaltar l’aprofitament de subproductes orgànics dins el propi procés productiu, entre altres aspectes ambientals.

 

 

 

28 visites, 7 ponències, sessions de treball, formació...  i una llista de 21 projectes en desenvolupament

La llista creix com a resultat de l’anàlisi realitzat, la prospecció i assessorament empresarial, el contacte realitzat amb 7 de les associacions de polígons industrials de la comarca i el treball directe amb empreses de sectors com el de la fibra de vidre.

Es tracta de projectes amb diferent grau de maduresa en temàtiques com les xarxes d’aprofitament de calor residual, la transformació de residus en nous productes comercials, la millora en la segregació i valorització de residus comuns a vàries indústries o la valorització local de mermes del sector tèxtil.

 

Indústria Circular al Bages. Un projecte amb recorregut, amb i per la indústria de Bages

El projecte d’impuls a l’economia circular a la Indústria del Bages, emmarcat en l’EIX3 del Pla Industrial del Bages, ja té imatge i nom. Indústria Circular del Bages pretén seguir treballant de forma alineada amb les entitats locals de la comarca i les associacions d’empresaris per finalitzar els projectes col·laboratius en marxa i les noves oportunitats detectades en el marc de l’economia circular.

De forma transversal, es vol seguir apostant per la difusió, sensibilització i acompanyament a les empreses, oferint-los eines i informació en aquesta matèria com una base de dades d’experts locals i vídeos de difusió. Tot plegat amb l’objectiu de fer de la indústria de la comarca i els seus polígons un referent en circularitat.

 

US DESITGEM UNES BONES FESTES!

 

Loficina presta servei datenció personalitzada a les empreses que ho necessitin prèvia concertació via telèfon durant tots els matins al  93 877 41 56 o al correu electrònic simbiosi@bufalvent.cat.

 

www.bufalvent.cat/simbiosi

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55